Műszaki adatok

ELHELYEZKEDÉS

Nyíregyháza Keleti részén, családi házas övezetben helyezkedik el a Szilvavölgy lakópark.
A Törzs és a Lehár Ferenc utca közötti területen.

 

BEÉPÍTÉS

A teljes beruházás a telek megoszlását követve több ütemben történik. A terület 40%-a kerül beépítésre, a többi részen kiszolgáló utak és parkok kerülnek kialakításra. Az épületek egymástól szellősen helyezkednek el, így megmarad az egyes lakások intimitása.

 

Alkalmazott anyagok és szerkezetek

 

ALAPOZÁS

Az alapozás beton illetve vasbeton sávalap.

 

 
FALAZAT

A külső főfalak POROTHERM 30 N + F téglából, a lakáselválasztó falak Fabeton 30 cm vastag hangszigetelő téglából készülnek.


VÁLASZFALAK

A belső válaszfalak POROTHERM 10 N + F téglából készülnek.KÖZBENSŐ FELÜLETKÉPZÉSEK

A lakásokban, üzletekben 5 cm Esztrich aljzat, a közös helyiségekben, közlekedőkben, ill. lépcsőházakban 6 cm. Garázsokban 10 cm léccel lehúzott aljzatbeton


HOMLOKZAT

A homlokzat 10 cm vastag Baumit hőszigetelő rendszerrel és műgyantás végső felületképző vakolattal van ellátva.TETŐSZERKEZETEK

A fa szerkezetű szelemenes nyeregtető, BRAMAC alpesi betoncserép (antracit színben) fedést kap. Egyes helyeken PLOTISOL lemezfedés készül.KÉMÉNYEK

A kémények SCHIEDEL QUADRO típusúak melyek az égéshez szükséges oxigént a külső légtérből használják.

 
NYÍLÁSZÁRÓ SZERKEZETEK

A homlokzati nyílászárók fehér műanyag 5 légkamrás tokszerkezettel és 1.1-es hőszigetelő üvegezéssel készülnek. A lakásbejárati ajtók tűzgátló, acél szerkezetűek.A beltéri típus ajtók, fa tokszerkezettel, préselt lemezborítással, tömör ill. a helyiségek rendeltetésének megfelelően üvegezhető ajtólapokkal készülnek. A garázskapuk Hörmann BERRY típusú billenő szerkezetűek.


PADLÓBURKOLATOK

A lakóházak közös közlekedői, a lépcsőház, az erkélyek gresslap lapburkolattal készülnek. A lakásokban az alaprajzokon jelölt helyeken mázas kerámia burkolat, melegburkolatként pedig laminált parketta készül.


FALBURKOLATOK

A fürdőben és a WC-ben mennyezetig ragasztott mázas kerámia csempeburkolat készül, míg a konyhában a tervezett konyhapult felett 60 cm magas sávban lesz burkolva. A lakások egyéb falfelületein diszperziós festés készül.


FŰTŐBERENDEZÉSEK ÉS HASZNÁLATI MELEGVÍZ

A fűtés és melegvízellátás a lakásokban elhelyezett 24 kw-os kombi gázkazánok által történik.